Kompletterande kurs för kandidatexamen i omvårdnad

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Kompletterande kurs för kandidatexamen i omvårdnad

Kursen riktar sig till dig som är sjuksköterska men som inte har en kandidatexamen i omvårdnad, dvs. har en äldre eller kortare utbildning än dagens sjuksköterskeutbildning eller en sjuksköterskeutbildning från ett annat land som inte leder till en kandidatexamen (B.A.) i omvårdnad. Denna kurs ger dig möjlighet att komplettera din utbildning till en kandidatexamen. Kursens första termin handlar om forskningsmetodik och under andra terminen genomför du ett examensarbete under handledning. Du kommer att erhålla grundläggande kunskaper om vetenskaplig forskning inom omvårdnad och evidensbaserad vård samt utveckla ett kritiskt förhållningssätt till omvårdnadspraxis. Efter kursen kommer du att ha ökad kompetens för att följa kunskapsutvecklingen inom omvårdnad och delta i utvecklings- och förbättringsarbete. Kursen ges på distans med ett fåtal campusträffar varje termin. 

Förkunskaper

150 hp i avslutade kurser inom vilka det ska ingå en avslutad sjuksköterskeutbildning. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Kompletterande kurs för kandidatexamen i omvårdnad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön