Logopedprogrammet

Karolinska institutet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Huddinge
240 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Huddinge

Logopedprogrammet

En logoped arbetar med människans kommunikationsförmåga: rösten, talet och språket. Vi använder språket till allt från småprat till att debattera och skriva artiklar. Det är förmågor vi ofta tar för givna, men för många kan medicinska problem bli ett hinder för kommunikationen. Som logoped ställer du diagnos och behandlar problemen. Det bygger på goda kunskaper om hur hjärnan styr talet och hur vi kan hjälpa människor genom träning, stöd i samtal och tekniska kommunikationshjälpmedel. Logopeder arbetar också med patienter som har ät- och sväljsvårigheter.

Som logoped arbetar du för att åstadkomma en så bra kommunikationsförmåga som möjligt. Du studerar också hur problemen uppstår, vad de beror på och hur de kan avhjälpas eller lindras. Utbildningen har en nära koppling mellan teori och praktik.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Logopedexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Logopedprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön