Magisterprogrammet i klinisk optometri

Karolinska institutet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Solna
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Solna

Magisterprogrammet i klinisk optometri

Magisterprogrammet i klinisk optometri passar dig som är legitimerad optiker eller legitimerad sjuksköterska med påbyggnad inom ögonsjukvård. Efter examen kan du arbeta med diagnostik av ögonsjukdomar, avancerade optometriska och oftalmologiska undersökningsmetoder, undersökningar av barn och behandling av samsynsproblem.

Utbildningen vid Karolinska Institutet har en stark förankring i den kliniska verksamheten och ger dig unika möjligheter att utveckla dina kliniska färdigheter i vår egen ögonklinik, och på den särskilda "KUM-Ö-mottagning" som vi sedan 2020 driver i samarbete med ögonakuten på S:t Eriks Ögonsjukhus och andra KI-utbildningar. Samtidigt får du möjlighet att fördjupa dig i områdena neurooptometri, okulär farmakologi, ögats sjukdomar, binokulärseende och barnoptometri. 

Efter utbildningen kan du självständigt genomföra och tolka resultaten av en fullständig ögonhälsoundersökning, genomförd med avancerade undersökningstekniker.

Förkunskaper

Optikerexamen om 180 hp eller kandidatexamen i optometri. Alternativt legitimation som sjuksköterska samt sjuksköterskeexamen om 180 hp och ytterligare 60 hp påbyggnad inom ögonsjukvård. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogrammet i klinisk optometri

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön