Medicinsk etik

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Solna
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Solna
Sista ansökan: 2024-10-15

Medicinsk etik

Inom ramen för denna kurs har du möjlighet att fördjupa dig i olika medicinetiska problem och träna reflektion om etiska problem utifrån konkreta fallstudier. Kursen är särskilt lämpad för dig som arbetar inom vården. Kursen ger dig kunskaper om etiska teoririktningar och deras relevans för medicinetiska problem samt om dagens etiskt-juridiska regelverk. Några av de centrala medicinsketiska områden som behandlas är: etiska frågor i livets slut och början, prioriteringar, patientautonomi och tvångsvård, folkhälsoetik samt gränsen mellan forskning och vård och behandling samt försöksdjurshantering.

Kursen inkluderar föreläsningar, litteraturstudier och seminarier. Formativ examination sker genom deltagande i seminarier samt skrivande av korta reflekterande uppsatser. Summativ examination sker genom en avslutande muntlig examination med kursansvarig och en sammanfattande skriftlig uppsats.

Förkunskaper

120 högskolepoäng. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Medicinsk etik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön