Rehabilitering på distans - ett fysioterapeutiskt perspektiv

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Rehabilitering på distans - ett fysioterapeutiskt perspektiv

Kursen riktar sig till dig som är fysioterapeut/sjukgymnast och som önskar fördjupa dig inom distanslösningar för fysioterapeutiska interventioner. Denna ämnesfördjupande kurs kan med fördel vara en del av en magisterexamen med huvudområdet fysioterapi.

Kursen syftar till att fördjupa dina kompetenser för att bedriva rehabilitering på distans. Områden som behandlas i kursen inkluderar bedömning, utvärdering och behandling via digitala möten med stöd av information och kommunikationsteknik (till exempel telefon, videosamtal, mobilapplikationer etcetera). Kursen bygger på ett problemorienterat lärande där det kliniska resonemanget står i fokus, och där teori, reflektionsuppgifter, grupparbeten, seminarier varvas.

Tiden mellan kursträffarna (fem stycken inklusive examination) bygger på studentaktiverande lärande via en webbaserad lärplattform.

Förkunskaper

Fysioterapeut- eller sjukgymnastexamen om 180 hp eller kandidatexamen med huvudområdet fysioterapi/sjukgymnastik. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Rehabilitering på distans - ett fysioterapeutiskt perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön