Social och affektiv neurovetenskap

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Social och affektiv neurovetenskap

Denna kurs tar dig med på en resa in i ett av psykologins mest dynamiska områden, nämligen det som handlar om hur hjärnan formar och möjliggör våra sociala och affektiva beteenden. Vi kommer att granska centrala frågor, såsom hur vi lär oss av varandra, när och på vilket sätt sociala normer påverkar oss, samt hur vår kommunikation och sociala beslutsfattande gestaltar sig. 

Genom att applicera perspektiv från evolutionsbiologi, inlärningsteori och spelteori kommer vi att utforska hjärnans mekanismer som gör oss till sociala varelser. Detta ger dig insikter som sträcker sig bortom ytan och låter dig förstå kärnan av våra sociala interaktioner. 

Vi kommer inte bara grunda oss i teoretiska ramverk utan även introducera dig till cutting-edge forskning. Metoder som hjärnavbildning och beräkningsmodellering kommer att belysas, och du kommer att lära dig hur de tillämpas för att besvara de mest aktuella forskningsfrågorna inom området.

Kursen vänder sig till dig med en bakgrund i t ex psykologi, biologi, neurovetenskap, kognitionsforskning och datavetenskap, och som vill få en introduktion till social och affektiv neurovetenskap. Detta är en forskningsintroducerande kurs, som syftar till att öka intresset för forskning och en framtida forskarkarriär.

Obs! att kursen ges på engelska.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom psykologi, biologi, neurovetenskap, kognitionsvetenskap eller datavetenskap. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Social och affektiv neurovetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön