Specialistsjuksköterskeprogrammet - distriktssköterska
Som distriktsjuksköterska arbetar du med och ansvarar för god omvårdnad vid olika sjukdomstillstånd, att främja hälsa i alla åldrar, förebygga sjukdomar samt att uppmärksamma och förebygga hälsorisker i individers närmiljö och i samhället. Arbetet som distriktssköterska sker både självständigt och i samverkan med andra professioner. Programmet ger dig kompetens inom omvårdnad och folkhälsoarbete på hälso- och sjukvårdens första vårdnivå. Det innebär att du möter individer och familjer i deras vardagsmiljö.
Undervisningen bedrivs enligt ett problemorienterat arbetssätt och innehåller grupparbeten, föreläsningar, seminarier, färdighetsträning i patientnära situationer vid verksamhetsförlagd utbildning (praktik). I utbildningen ingår cirka 3-4 obligatoriska, fysiska träffar per 7,5 högskolepoäng. därutöver arbetar du enskilt eller i grupp. Programmet innehåller verksamhetsförlagd utbildningen (20 veckor på halvfart) inom distriktssköterskans verksamhetsområden.
Programmet startar VT25 för sista gången på distans och halvfart, därefter ges programmet endast på helfart och i campusform.
Kommande starter
Förkunskaper
Examen & Intyg
Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...