Masterprogram, information och nätverksteknologi (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Masterprogram, information och nätverksteknologi (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

Vi lever i en alltmer uppkopplad värld där inte bara människor utan även i allt högre grad olika maskiner och sensorer är uppkopplade. I både dagspress och fackpress nämns ofta begrepp såsom sakernas internet, smarta hem, smarta elnät, industrins digitalisering och autonoma fordon. För att Sverige ska kunna behålla och vidareutveckla sin ställning som högteknologination krävs därför ingenjörer som både klarar att förstå och vidareutveckla kommunikationslösningar men även har metoder att analysera och bearbeta den stora mängd information som flödar i nätverken. Detta behov kommer i växande grad att finnas även utanför den traditionella IKT-sektorn, t ex i tillverkningsindustrin och fordonsindustrin men även i den nya sektorn av företag som baseras på molntjänster.Detta program förbereder dig för en framtida yrkesroll inom detta område, genom att ge en bred grund och möjlighet till fördjupning inom nätverksteknologi, informations- och signalbehandling, digital kommunikation samt multimediabehandling.

Examen & Intyg

Masterexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram, information och nätverksteknologi (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön