Masterprogram, makromolekylära material (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Masterprogram, makromolekylära material (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

Studenter från detta program har breda och internationella karriärmöjligheter. Programmet är nära besläktat med för Sverige viktiga industrier som pappers- och skogsindustrin, plastindustrin, medicinteknisk industri och förpackningsindustrin. Materialexpertis behövs också inom många andra sektorer, från transportindustrin till beläggningsindustrin och elektronik. Programmet ger en utmärkt grund för många olika positioner inom industrin, småföretag, konsultföretag, myndigheter, forskningsinstitut och universitet samt för vidare doktorandstudier. Behovet av ingenjörer med materialkunskap förväntas i framtiden vara stort.Du kommer under programmets gång att lära dig utformning, syntes, karakterisering, produktion och utveckling av polymer och fiberbaserade material. Materialgruppen inkluderar plast, gummi, kompositer, papper, trä och andra biologiska material. Du lär dig att hantera frågor som val av råvaror (förnybara kontra fossila) och val av produktionsprocesser, materialkombinationer och tillverkningsmetoder för att uppnå den färdiga produktens önskade egenskaper. Stor vikt läggs vid miljöfrågor, såsom miljövänlig materialproduktion och utveckling av hållbara material. Programmet ger en solid grund i organiska materials kemi och fysik, samtidigt som kopplingen till verkliga tillämpningar betonas. Ett brett utbud av kurser ger dig möjlighet att skräddarsy din egen inriktning. Programmet ger dig utmärkta laborativa färdigheter och är nära knutet till forskningen vid Institutionen för fiber- och polymerteknologi. Färdigheter såsom problemlösning och projektarbete tränas i många av kurserna, liksom muntliga och skriftliga presentationer. Examensarbetet görs vanligen vid KTH eller i ett företag i samarbete med KTH. Det finns även goda möjligheter till att läsa en del av programmet eller göra examensarbetet utomlands.

Examen & Intyg

Masterexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram, makromolekylära material (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön