Visa allastudier.se som: Mobil

Digitalisering i skolan - lärare

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Distans
Höst 2020

Distans
Vår 2021

Digitalisering i skolan - lärare

Kursen tar sin utgångspunkt i den självklara roll som vardagens digitala teknologier och nätbaserade tjänster har i samhället. Områden som särskilt berörs är t.ex. vad digital kompetens är och kan vara, hur digital teknik kan designas och användas för att skapa förutsättningar för lärande, samt juridiska, etiska och demokratiska aspekter kring IT i skolan. Del 1 Introduktion, 1,5 hp Den inledande kursdelen ger en introduktion till den pågående digitaliseringen i skolan utifrån fortlöpande samhällelig förändring, samt till den historiska utvecklingen av IT och digitala verktyg för lärande. Vidare syftar denna del till att belysa elevers digitala livsvillkor i ett större samhälleligt perspektiv, samt skapa förutsättningar för relevant digitalisering i den egna undervisningen. Del 2 Teoretisk bas, 3 hp I denna del läggs fokus på lärarrollen i förändring och det digitala lärandets möjligheter, metoder, tillämpningar och utmaningar. Delkursen omfattar även aktuell debatt och forskning kring digitalisering i skolan, såväl nationellt som internationellt.Del 3 Praktisk tillämpning, 3 hp Tredje delen av kursen fokuserar på de studerandes egna erfarenheter och problemformuleringar kring design av metoder och digitala lärandeteknologier baserat på tidigare kursdelar.UndervisningsformerKursen ges på distans med stöd av en lärplattform. Tre obligatoriska fysiska träffar i Växjö ingår, med fokus på seminarier och erfarenhetsutbyte.

Förkunskaper

Lärarexamen. Kursen vänder sig till verksamma, behöriga lärare. En förutsättning för att kunna genomföra kursen är att deltagarna har möjlighet att arbeta med en elevgrupp, samt tillgång till Internet och dator med rättigheter att installera program och/eller certifikat.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Digitalisering i skolan - lärare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digitalisering i skolan - lärare från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Digitalisering i skolan - lärare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: