Digitalisering i skolan - lärare

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid

Digitalisering i skolan - lärare

Kursen tar sin utgångspunkt i den självklara roll som vardagens digitala teknologier och nätbaserade tjänster har i samhället. Områden som särskilt berörs är t.ex. vad digital kompetens är och kan vara, hur digital teknik kan designas och användas för att skapa förutsättningar för lärande, samt juridiska, etiska och demokratiska aspekter kring IT i skolan. Del 1 Introduktion, 1,5 hp Den inledande kursdelen ger en introduktion till den pågående digitaliseringen i skolan utifrån fortlöpande samhällelig förändring, samt till den historiska utvecklingen av IT och digitala verktyg för lärande. Vidare syftar denna del till att belysa elevers digitala livsvillkor i ett större samhälleligt perspektiv, samt skapa förutsättningar för relevant digitalisering i den egna undervisningen. Del 2 Teoretisk bas, 3 hp I denna del läggs fokus på lärarrollen i förändring och det digitala lärandets möjligheter, metoder, tillämpningar och utmaningar. Delkursen omfattar även aktuell debatt och forskning kring digitalisering i skolan, såväl nationellt som internationellt.Del 3 Praktisk tillämpning, 3 hp Tredje delen av kursen fokuserar på de studerandes egna erfarenheter och problemformuleringar kring design av metoder och digitala lärandeteknologier baserat på tidigare kursdelar.UndervisningsformerKursen ges på distans med stöd av en lärplattform. Tre obligatoriska fysiska träffar i Växjö ingår, med fokus på seminarier och erfarenhetsutbyte.

Förkunskaper

Lärarexamen. Kursen vänder sig till verksamma, behöriga lärare. En förutsättning för att kunna genomföra kursen är att deltagarna har möjlighet att arbeta med en elevgrupp, samt tillgång till Internet och dator med rättigheter att installera program och/eller certifikat.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Digitalisering i skolan - lärare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Digitalisering i skolan - lärare

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digitalisering i skolan - lärare från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön