Visa allastudier.se som: Mobil

Energisamordnare

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Växjö
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Växjö
Höst 2020

Distans
Höst 2020
Gör intresseanmälan Utbildarens hemsida

Energisamordnare

Vill du få bättre inblick i de nya kraven vad gäller energihushållningoch värmeisolering vid nybyggnation eller energirenovering? Har du full koll på de krav som ställs på uppföljning och energideklaration i nyproducerade byggnader? Kursen är utvecklad i samarbete med föreningen Goda Hus och har fokus på de skärpta reglerna och kraven för att få en bättre energisamordning inom byggbranschen. Kursen riktar sig till dig som är yrkesverksam inom byggbranschen samt till ingenjörsstudenter i Byggteknik eller Energi och miljö.Kursen består av fyra stycken tvådagarsträffar (september, oktober, november och december) med föreläsningar, seminarier och studiebesök där teori varvas med praktik. Varje träff har olika teman enligt nedan.Introduktion till Energisamordnarens roll, septemberEnergisystem, lagar och förordningar i världen, EU och Sverige. Miljö med avseende på primärenergi och olika byggmaterial. Energideklaration och energiberäkning. Studiebesök energiproduktion.Byggnadens utformning, oktoberArkitektens utformning, hur boendes beteende i bostaden påverkar, energieffektiva byggmaterial, hållbarhetsfrågor samt fukt och täthet i byggnader. Studiebesök fuktrenovering.Värmesystem och ventilation i byggnader, novemberTillförsel av värme/kyla. Ventilation och värmeåtervinning. FTX, värmepumpar, bergvärme och fjärrvärme. Studiebesök energieffektiv värmetillförsel.Elförsörjning och mätning, decemberSolceller på byggnader; teori, praktik och ekonomiska förutsättningar. Digitalisering, mät- och styrsystem. Avslutande om energisamordning. Studiebesök solceller.

Förkunskaper

Självständigt arbete om minst 15hp inom en ingenjörsutbildning eller teknisk utbildning i Energi och miljö, Bioenergiteknik, Energiteknik eller Byggteknik eller motsvarande. Möjlighet att få sin kompetens validerad finns.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Energisamordnare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Energisamordnare från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Energisamordnare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: