Energisamordnare för ingenjörsstudenter

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans, Växjö
7.5 hp
Deltid

Energisamordnare för ingenjörsstudenter

Vill du få bättre inblick i de nya kraven vad gäller energihushållningoch värmeisolering vid nybyggnation eller energirenovering? Har du full koll på de krav som ställs på uppföljning och energideklaration i nyproducerade byggnader? Kursen är utvecklad i samarbete med föreningen Goda Hus och har fokus på de skärpta reglerna och kraven för att få en bättre energisamordning inom byggbranschen. Kursen riktar sig till dig som är yrkesverksam inom byggbranschen samt till ingenjörsstudenter i Byggteknik eller Energi och miljö. Kursen består av fyra stycken tvådagarsträffar (september, oktober, november och december) med föreläsningar, seminarier och studiebesök där teori varvas med praktik. Varje träff har olika teman enligt nedan.Introduktion till Energisamordnarens roll, septemberEnergisystem, lagar och förordningar i världen, EU och Sverige. Miljö med avseende på primärenergi och olika byggmaterial. Energideklaration och energiberäkning. Studiebesök energiproduktion.Byggnadens utformning, oktoberArkitektens utformning, hur boendes beteende i bostaden påverkar, energieffektiva byggmaterial, hållbarhetsfrågor samt fukt och täthet i byggnader. Studiebesök fuktrenovering.Värmesystem och ventilation i byggnader, novemberTillförsel av värme/kyla. Ventilation och värmeåtervinning. FTX, värmepumpar, bergvärme och fjärrvärme. Studiebesök energieffektiv värmetillförsel.Elförsörjning och mätning, decemberSolceller på byggnader; teori, praktik och ekonomiska förutsättningar. Digitalisering, mät- och styrsystem. Avslutande om energisamordning. Studiebesök solceller.

Förkunskaper

Kurser om minst 60 hp inom Bioenergiteknik, Energiteknik eller Byggteknik alternativt inom högskoleingenjörsprogrammet Energi och miljö eller Byggteknik eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Energisamordnare för ingenjörsstudenter
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Energisamordnare för ingenjörsstudenter

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Energisamordnare för ingenjörsstudenter från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön