Harry Potter och hans världar

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Växjö

Harry Potter och hans världar

Kursen "Harry Potter och hans världar" synliggör hur Harry Potter-fenomenet har analyserats utifrån en mängd olika perspektiv i tidigare forskning. Exempel på teoretiska perspektiv som anläggs under kursen är genusperspektiv, intermediala perspektiv som uppmärksammar hur Harry Potter-berättelsen har förmedlats i flertalet olika medier, såsom bok, film och pjäs, samt ett författarperspektiv som bland annat uppmärksammar J. K. Rowlings försök att kontrollera hur Harry Potter-världen tolkas av dess fans.Kursen introducerar verktyg för att förstå och tolka barn- och ungdomslitteratur, samt uppmärksammar vad som utmärker fantasygenren och hur denna genre kommer till uttryck i Harry Potter-böckerna och -filmerna. Pjäsen Harry Potter och det fördömda barnet och de två Fantastiska vidunder-filmerna belyses kritiskt utifrån bland annat dess skildringar av generationskonflikter och HBTQ-frågor. Kursen examineras i form av tre olika skrivuppgifter som ringar in olika perspektiv på både Harry Potter-fenomenet i sig och den forskning som har bedrivits om Harry Potter, samt responsgivning på andra studenters uppgifter.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Harry Potter och hans världar
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Harry Potter och hans världar

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Harry Potter och hans världar från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön