Representativ demokrati i politiska system

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Kalmar, Växjö
7.5 hp
Heltid

Representativ demokrati i politiska system

I denna kurs studerar du representativa demokratier i politiska system. Demokratiska regimförändringar på systemnivå länkas med det faktiska demokratiska arbetet i etablerade representativa demokratier och deras förmåga att verkställa fattade beslut. Kursens innehåll är starkt förankrat i den statsvetenskapliga forskningsmiljön på Linnéuniversitetet. När du läser denna kurs kommer du att studera hur eliter agerar vid systemförändring som banar väg för representativ demokrati. Dessutom studerar du politiskt beteende skillnader i politiskt deltagande, hur åsikter formas och varför vi röstar som vi gör i etablerade representativa demokratier. Du kommer även att ta del av forskning om politiska partier och partisystem i representativa demokratier. I representativa demokratier kan det finnas olika problem med att verkställa demokratisk fattade beslut. Ett av de största problemen rör korruption och maktmissbruk. I denna kurs kommer du att få ta del av forskning om korruption i etablerade demokratier med ett speciellt fokus på svenska förhållanden. Målet är att du när du läst denna kurs kommer ha ökad kunskap om hur forskning om representativ demokrati i politiska system utvecklas, centrala teorier och begrepp om representativa demokratier, samt forskningsfrontens aktuella debatt.Kursen 1SK208 bildar tillsammans med någon av de valbara kurserna 1SK203, 1SK204 eller 1SK205 samt de efterföljande kurserna 1SK207 och 1SK209 fortsättningskursblocket Statsvetenskap II.

Förkunskaper

Grundkurs i statsvetenskap 1-30 högskolepoäng, eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Representativ demokrati i politiska system
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetRecensioner

Det finns inga recensioner för Representativ demokrati i politiska system

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Representativ demokrati i politiska system från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön