Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Kaunas
6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: september 2022 - Kaunas

Läkarprogrammet - LSMU

Studera till läkare i Litauen

Läkarutbildningen på LSMU omfattar 6 års studier och avklarad utbildning leder till en M.D (Medical Doctor). Med denna läkarlicens kan du arbeta inom hela EU.
Studietiden på LSMU inleds med teoretisk lära inom ämnen som anatomi, histologi och genetik följt av verkliga kliniska situationer som immunförsvar, infektioner och neurologi. Utbildningen är till stor del case-baserad vilket gör dig förberedd för det verkliga arbetslivet.

Under senare delen av utbildning får du utöva dina kunskaper mer praktiskt. LSMU ger sina studenter möjlighet att göra sin praktik på universitetssjukhuset “Hospital of Lithuanian University of Health Science Kauno klinikos”. Ett av de främsta sjukhusen i landet som årligen tar emot 75 000 patienter för vård.

Förkunskaper

För att bli antagen till läkarutbildningen på LSMU krävs högskolebehörighet samt goda kunskaper i engelska. I samband med ansökan görs även ett antagningsprov.

Antagningsproven kommer att hållas online med flera tillfällen under våren. Provet består av två delar, en intervju och en skriftlig del. Delarna kommer att ske under samma vecka och startar med en intervju. Den skriftliga delen prövar din kunskap i biologi och kemi. Provtiden är 60 minuter.

Lithuanian University of Health Sciences

Studera till läkare, tandläkare eller veterinär i Litauen

Med hjälp av Blueberry kan du studera på Lithuanian University of Health Science (LSMU). Skolan som ligger i Kaunas är Litauens största inom medicinstudier och här studerar du tillsammans med över 7000 studenter. LSMU är en populär skola för svenskar...


Läs mer om Lithuanian University of Health Sciences och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Läkarprogrammet - LSMU
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Lithuanian University of Health Sciences

A. Mickevičiaus g. 9
44307 Kaunas

Recensioner

Det finns inga recensioner för Läkarprogrammet - LSMU

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Läkarprogrammet - LSMU från Lithuanian University of Health Sciences, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön