Lärarassistent - distans

Ljungskile folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
2 år
Deltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: augusti 2024 - Distans

Lärarassistent - distans

Vill du jobba med barn och ungdomar, och göra skillnad i skolan? Är du intresserad av pedagogik, sociologi och psykologi? Då är lärarassistentutbildningen något för dig! Du får fördjupad kunskap om specialpedagogik och integration. Nu finns utbildningen också på distans med 50% studietakt. Vi har 5–7 obligatoriska fysiska träffar per läsår, samt nätträffaar en eftermiddag i veckan.

Den svenska skolan är i stort behov av förstärkta resurser bland annat genom fler lärarassistenter. Lärarassistenter stödjer både lärare och elever i skolan och medverkar till en god miljö för alla som vistas på skolan. I det uppdraget krävs kunskaper i sociologi, pedagogik och psykologi.

Lärarassistentutbildningen – distans är en tvåårig yrkesutbildning med 50% studietakt  med inriktningen Specialpedagogik och integration, något som är viktigt för framtidens lärarassistenter.  En del av utbildningen består av praktik på grundskola och gymnasieskola i ditt närområde.

Efter utbildningen ska du som lärarassistent kunna förutse vad du behöver göra i olika situationer, vara ett viktigt stöd för lärarna och ingå i ett lärarlag, och kunna arbeta självständigt. Du kommer att vara en nyckelperson inom administrativa uppgifter och förbereda praktiska saker inför lektionerna, och samtidigt betyda mycket för elevernas trivsel och hälsa.

KURSINNEHÅLL

  • Psykologi
  • Socialpsykologi
  • Sociologi 
  • Pedagogik för lärande i skolmiljö
  • Specialpedagogik och integration, fördjupning
  • Dramapedagogik
  • Den digitala miljön
  • Skolans roll i samhället idag
  • Lärarassistentens roll och funktion
  • Hälsa och aktivitet i skolan
  • Uppsats
  • 8 veckors praktik på minst två olika skolor

Förkunskaper

Ansökan görs via skolans egna hemsida.

FÖRKUNSKAPER

Du har minst slutbetyg/gymnasieexamen från 3-årig utbildning i gymnasieskolan, grundläggande behörighet till yrkeshögskola eller motsvarande kunskaper samt Sv2/Sva2, Svenska 3, Svenska C eller motsvarande.

Det är en merit om du har arbetslivserfarenhet. Bifoga ett personligt brev tillsammans med ansökan där du beskriver dig själv och varför du söker kursen.

Utbildningen syftar till att du ska jobba med barn och ungdomar.

Examen & Intyg

Intyg

Ljungskile folkhögskola

Välkommen till Ljungskile!

Ljungskile Folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Folkhögskolan vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Ljungskile Folkhögskola är för dig som gillar gemenskap, natur och kultur. Folkhögskolans profil är kultur, livsåskådning och...


Läs mer om Ljungskile folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Ljungskile folkhögskola


Tel: 0522-68 69 00


Recensioner

Det finns inga recensioner för Lärarassistent - distans

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön