Audionomprogrammet

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Lund
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Audionomprogrammet

Infraljud, ultraljud, oljud, samtal och skön musik. Ljud är mycket mer än det vi kan höra!

På audionomprogrammet kommer du att få kunskaper som ger dig möjlighet att förbättra ljudmiljön i samhället och att underlätta kommunikationen för barn och vuxna med nedsatt hörsel.

Programmet samverkar med logopedprogrammet och är ett tvärvetenskapligt program som kombinerar teoretiska studier med klinisk undervisning och färdighet. Du kommer att få läsa kurser inom flera olika ämnen:

  • Akustik
  • Teknik
  • Hörsel
  • Lingvistik
  • Psykologi
  • Medicin

Under den praktiska delen av programmet får du kunskaper och färdigheter inom hela det audiologiska verksamhetsområdet, både inom sjukvården och utanför.

 

Programmets innehåll

Audionomprogrammet består av 6 terminers heltidsstudier.

Termin 1-2

Under de första terminerna får du en introduktion till utbildningen och till hela det audiologiska fältet, fr a i de audiologiska grundkurserna med både teoretiska och praktiska moment. Utbildningen är tvärvetenskaplig och du läser också kurser i närliggande områden som psykologi, akustik och lingvistik.

Termin 3-5

Under dessa terminer fördjupar du dina kunskaper i audiologi och i närliggande områden som signalbehandling och medicin. Audiologin innefattar bl a kurser i barnaudiologi, audiologisk diagnostik och audiologisk rehabilitering. Stor vikt läggs också vid klinisk och praktisk färdighetsträning och klinisk undervisning ute i olika verksamheter.

Termin 6

Under denna termin sammanfattar du dina förvärvade kunskaper och skriver din kandidatuppsats. När allting är på plats kommer du att både ha en medicine kandidatexamen i audiologi och en audionomexamen med vilken du sedan kan ansöka om legitimation som svensk audionom.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1 + 1a2

Examen & Intyg

Audionomexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Audionomprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön