Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Baskurs för universitetsstudier

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Baskurs för universitetsstudier

Universitetsstudier är mycket mer än bara ett sätt att vidga sin tidigare kunskap om världen. Det innebär också en praktisk omställning till nya metoder och tekniker och ett nytt språk. Många har därför nytta av en introduktion till det som de nya studierna innebär.

Baskurs för universitetsstudier riktar sig till studerande som funderar på eller står i begrepp att inleda en högre utbildning och önskar sig en god, stabil grund för de kommande studierna. Kursen är en allmän introduktion till universitetsstudier inom samtliga fakultetsområden. I fokus står praktiska, färdighetsutvecklande moment som t.ex. studieteknik, skriftlig och muntlig framställning, informationssökning och kritisk informationshantering. I kursen ingår också orienterande teoretiska moment som ger en översikt över grundläggande vetenskapliga begrepp, metoder och kunskapsområden.

https://www.fil.lu.se/kurs/BASA04

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights