Drönartillämpningar inom EASAs specifika kategori

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Lund
Sista ansökan: 2024-10-15

Drönartillämpningar inom EASAs specifika kategori

Drönare är fantastiska verktyg som kan användas för en mängd uppgifter. I vissa branscher är de redan standardutrustning men många fler applikationer ligger ännu i framtiden. Kursen syftar till att ge studenten en god förståelse för drönaroperationer och lösningar för dagens samhälls- och miljöutmaningar. Vissa drönartillämpningar kan kräva operationer med högre risk; till exempel att transportera gods, flyga över stadsområden, flyga bortom synhåll eller använda tunga drönare. Drönaroperationer som innebär högre risk måste följa reglerna i den specifika kategorin av EU: s drönarregler. För operationer i den specifika kategorin kommer det att finnas behov av fjärrpiloter med nödvändig kompetens. Denna kurs ger studenterna den grundläggande kompetensen som krävs för verksamheter inom den specifika kategorin. Kursen omfattar flygteori och praktisk utbildning med fokus på obemannade luftfartygssystem (UAS) och dess integrering i luftfartssystemet, och omfattar Transportstyrelsens och EASAs utbildningsnivå för operationer i SPECIFIK kategori. Den praktiska utbildningen omfattar såväl rotorförsedda som fastbevingade obemannade luftfartygssystem. Efter framgångsrik examination av kursen får studenten ett bevis på grundläggande kompetens för operationer i den specifika kategorin.

Förkunskaper

Grundläggande samt FLYF20 - Drönares teknologi och samhällstillämpningar, eller motsvarande kvalificerande yrkesverksamhet.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Drönartillämpningar inom EASAs specifika kategori

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön