En cirkulär byggindustri projektkurs med tillämpningar

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
4 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

En cirkulär byggindustri projektkurs med tillämpningar

Bygg- och fastighetssektorn står för en betydande del av samhällets miljö- och klimatpåverkan. Ser vi på branschen ur ett europeiskt perspektiv, står byggsektorn för hälften av alla råvaror som utvinns, hälften av den totala energianvändningen, en tredjedel av all vattenanvändning och en tredjedel av allt avfall som genereras. Den svenska byggindustrin utgör drygt 20 % av Sveriges totala klimatutsläpp. En omställning till en cirkulär ekonomi i byggsektorn är viktigt för att Sverige ska nå uppsatta miljö- och klimatmål. För att omställningen ska vara möjlig kommer många olika yrkesroller inom bygg- och fastighetssektorn behöva komplettera sin kompetens och det behövs ny kunskap både för att lösa de dagliga arbetsuppgifterna och för att kunna utveckla och ställa om sektorn.

 

Syftet med kursen är att i ett projektarbete arbeta med olika tvärvetenskapliga aspekter som är relevanta i omställningen till en cirkulär byggindustri som beaktar hållbarhet ur ekonomiskt, ekologiskt, socialt och kulturellt perspektiv. Detta kan inkludera exempelvis planering, tekniska förutsättningar, projektering, klimatkalkyler, livscykelanalyser, processfrågor och regelverk.

 

Kursen utgår från forskningen inom LTH:s profilområde Cirkulär byggindustri samt från Lunds universitets tematiska samverkansinitiativ En hållbar cirkulär byggindustri. Experter från olika ämnesområden kommer att hålla sammanfattande föreläsningar utifrån hur en cirkulär byggindustri fungerar och utvecklas samt handleda arbetet med projektuppgiften. 

 

Kursen riktar sig till studerande som har en eftergymnasial utbildning och yrkeserfarenhet från bygg- eller fastighetssektorn. Efter avslutad kurs har de studerande arbetat med olika frågeställningar som måste hanteras för att möjliggöra en cirkulär byggindustri baserat på den senaste transdisciplinära forskningen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för En cirkulär byggindustri projektkurs med tillämpningar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön