Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Etnologi: Kvalificerad arbetspraktik och projektarbete

Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Etnologi: Kvalificerad arbetspraktik och projektarbete

Syftet med kursen är att ge dig möjlighet att använda etnologi i arbetslivet genom ett projektarbete (15 hp) och en kvalificerad arbetspraktik (15 hp). Kursen vänder sig till dig som har minst 90 högskolepoäng i etnologi.

I kursen får du planera, genomföra och redovisa ett individuellt projekt samt göra en kvalificerad praktik på en arbetsplats relevant för din utbildning och intressen av framtida arbetsliv. I huvudsak omfattar kursen eget och självständigt arbete samt studiebesök, branschkontakter, seminarier och föreläsningar.

Projektarbetet
En allt större del av arbetslivet ägnas åt olika former av projektarbete, något som leder till nya möjligheter och utmaningar för såväl yrkesverksamma etnologer som för etnologers arbetsmarknad i stort.

Projektkursen syftar till att ge grundläggande kunskaper och färdigheter i projektledning, projektplanering och projektanalys.

Kursen består av dels eget individuellt arbete med ett mindre kunskapsbaserat projekt, dels av verksamhetsförlagd undervisning i form av studiebesök med efterföljande seminarier i grupp.

Projektarbetet görs gärna med utgångspunkt i studentens tidigare examensarbete för en kandidatkurs i etnologi, tex en uppsats. Studenten får då möjlighet att omsätta sin vetenskapliga kompetens i praktisk tillämpning. Studenten kan också skapa en ny projektidé som baseras på etnologisk kunskap/forskning. Inför kursstart ska studenten kunna presentera en möjlig idé till ett genomförbart projekt.
 
Praktiken
Praktikkursen genomförs under ca 10 veckor varav 8 veckor på en arbetsplats. Praktiken sker inom en relevant organisation, inom t.ex. företag, myndighet, förening eller kulturinstitution, med arbetsuppgifter relevanta för en etnolog. Utöver att delta i den ordinarie verksamheten ingår i praktikkursen att genomföra en självständig uppgift.

Studenten ansvarar själv för att hitta praktikplats, i samråd med kursansvarig lärare. En plan för praktiken tas fram av praktikvärden, studenten och kursansvarig. För vägledning när det gäller val av praktikplatser, kontakta Anna Burstedt, studievägledare.

https://www.kultur.lu.se/kurs/ETNL01

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande samt 90 högskolepoäng i etnologi, där kandidatkursen i etnologi ingår.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights