Film och audiovisuella medier i gymnasieskolan: Adaptioner

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
3 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Film och audiovisuella medier i gymnasieskolan: Adaptioner

Mer film i din gymnasieundervisning? Med fokus på filmatiseringar och adaptioner av fiktion eller historiska händelser till film, tv och andra medier får du redskap att utveckla relevanta undervisningsmoment i dina egna ämnen. Kursen ges på distans är anpassad för dig som arbetar på som lärare!

Kursbeskrivning

Adaptioner är en central del av vår kultur. De inbjuder oss att se och diskutera vår samtid och medieverklighet, samtidigt som de hjälper oss förstå texter, personer och händelser från andra tider, kulturer och medier. Under kursen tar vi upp ett varierat urval adaptioner - från traditionella litteraturfilmatiseringar och filmer om kända personers liv, till nyare kortformer tillgängliga via YouTube och andra digitala kanaler. Vi arbetar med analytiska perspektiv som kan anpassas till skilda ämnen och arbetsformer.

Hur är kurasen utformad?

Kursen är utformad för dig som arbetar som lärare - för dig som i ett koncist format vill utveckla praktiska undervisningsmoment i anslutning till film, adaptioner och ett ämne du själv undervisar i. Kursen ges på kvartsfart och distans, med föreläsningar under sen eftermiddag, vanligtvis kl. 16-18. Upplägget i sin helhet, liksom examinationen, fokuserar på användbarhet i det egna klassrummet.

https://www.sol.lu.se/kurs/FIVL02/

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt avslutade kurser om minst 180hp inom ämneslärarutbildning, eller motsvarande kunskaper.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Film och audiovisuella medier i gymnasieskolan: Adaptioner

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön