Flerprofessionellt perspektiv på våld i nära relationer med fokus på barn som far illa

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Flerprofessionellt perspektiv på våld i nära relationer med fokus på barn som far illa

Kursen är tvärvetenskaplig och tvärprofessionell och syftar till att ge fördjupad teoretisk och praktisk kunskap inom kompetensområdet utsatthet för våld i nära relation med särskilt fokus på barn som far illa.

Kursen vänder sig till dig som arbetar inom socialtjänsten, vård, skola, omsorg och rättsväsende. En kurs för dig som träffar personer som utsätts för våld i nära relationer och vill öka din kunskap om våld i nära relationer, både ur din verksamhet eller professions perspektiv och som en del av det stora sammanhanget med flera verksamheter.

Kursen syftar till att öka kunskapen om det stora folkhälsoproblem som våld i nära relation innebär, på såväl individ-, samhälls- och strukturnivå. Konsekvenserna av våld i nära relation är omfattande, inte bara för den utsatta utan också för samhället som helhet, med konsekvenser som fysiskt och psykologiskt lidande och betydande ekonomiska kostnader.

Kursens innehåll

Kursen ger kunskap om lagar och riktlinjer, hälsokonsekvenser av att leva med våld, socialtjänstens ansvar och handläggning av orosanmälningar samt hur olika aktörer som omfattas av anmälningsplikten för barn som far illa arbetar med frågan. Du kommer att arbeta i flerprofessionella basgrupper med olika case, för att få ökad kunskap om hur du i din verksamhet, kan förbättra samarbetet med andra som också träffar personer som är våldsutsatta. Kursen avslutas med ett förslag till förbättringsprojekt inom den egna verksamheten för att förbättra omhändertagandet och identifiering av de som lever med våld i nära relation och barn som riskerar att fara illa.

Efter kursen

Efter kursen kommer du att ha ökad kunskap om våldets konsekvenser på hälsan, samt utifrån din kunskap om hur andra aktörer arbetar, ha tagit fram en projektplan för hur din verksamhet kan arbeta med våld i nära relationer på ett bättre sätt.

Kursplanen når du via länk till kursplan nedan.

https://canvas.education.lu.se/courses/26285

Förkunskaper

Godkända universitetsstudier om  90 hp eller polisexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Flerprofessionellt perspektiv på våld i nära relationer med fokus på barn som far illa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön