Flerspråkighet och språk- läs- och skrivsvårigheter: kartläggning och undervisning

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Flerspråkighet och språk- läs- och skrivsvårigheter: kartläggning och undervisning

Vill du lära dig mer om bedömning och insatser för flerspråkiga elever med språk-, läs- och skrivsvårigheter? Välkommen att söka till denna kurs där du får möjlighet att utforska dessa områden i samarbete med andra professioner som speciallärare och specialpedagoger. Som deltagare kommer du förvärva kunskaper om såväl teoretiska modeller som praktisk tillämpning.

Kursens innehåll

Kursen innebär fördjupade studier i språk-, läs- och skrivsvårigheter (till exempel språkstörning och dyslexi) vid flerspråkighet med förankring i teorier om andraspråksutveckling, flerspråkighet, språkpsykologi och specialpedagogik. I kursen behandlas bedömningsmetoder vid en språk-, läs- och skrivutredning på flera språk, samt tolkningen av utfallet i en utredning i relation till aktuella teorier om flerspråkighet. I kursen behandlas även evidensbaserad undervisning som främjar språk- och kunskapsutveckling för flerspråkiga elever med språk-, läs- och skrivsvårigheter.

Efter kursen

Kursen ger dig kunskaper och redskap att verka i en skolkontext och utveckla tvärprofessionella samverkansformer till gagn för flerspråkiga med språkliga svårigheter.

 

Förkunskaper

Logopedexamen eller godkända kurser omfattande 150 hp från logopedprogrammet.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Flerspråkighet och språk- läs- och skrivsvårigheter: kartläggning och undervisning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön