Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Franska: Introduktion till språk, kultur och samhälle

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Franska: Introduktion till språk, kultur och samhälle

Kursen riktar sig till den som redan har läst en franska men vill ha en uppfräschning av sina kunskaper i det franska språket, kulturen och samhället. Kursen ger dels språklig färdighetsträning, såväl muntligt som skriftligt, dels grundläggande kunskaper om det franska samhället, den franska litteraturen och kulturen.

Utöver muntlig och skriftlig färdighetsträning behandlar kursen centrala delar i det franska samhället och den franska litteraturen och kulturen, med utgångspunkt i de texter som ingår. Huvuddragen i den franska grammatiken gås igenom och övas genom den egna skriftliga produktionen. De litterära och fackspråkiga texterna studeras såväl innehållsligt som språkligt. Eftersom övning i muntlig språkfärdighet är en viktig del av kursen, förutsätts aktivt deltagande i undervisningen som bedrivs på franska.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Godkänt betyg i franska steg 3/FRAC03 eller motsvarande och svenska B/svenska 2B
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights