Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Gastronomy: Sustainable Eating

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-01-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-01-15
Utbildningsform
Klassrum

Gastronomy: Sustainable Eating

The delicate art of eating has many implications for sustainability. Food production and consumption affects the climate, the natural environment and the landscape. Food also affects the sustainability of societies and its individuals. Both bodily functions and length of life is partly determined by how, what, where and when we eat.

The aim of the course is to give the student a broad introduction to the study of food and eating in relation to sustainability.

The course has an interdisciplinary approach, combining cultural, nutritional and geographical perspectives. Local field studies are combined with a global outlook, based on literature studies.

https://www.kultur.lu.se/en/course/SASH59

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2025

  • Klassrum
  • Lund
  • Sista ansökan: 2025-01-15

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights