Genusvetenskap: Det jämlika vårdmötet

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Genusvetenskap: Det jämlika vårdmötet

Genusvetenskapliga perspektiv på kroppen och samhället ger dig som arbetar inom vården verktyg för att möta människor på deras villkor. Öka din kunskap om genus, sexualitet, klass, etnicitet och organisation - och bidra till att skapa framtidens jämlika vård!

Kursen riktar sig till dig som idag arbetar eller är under pågående utbildning inom ett vårdyrke. Kursen löper över hela terminen och föreläsningar och seminarier sker på distans på kvällstid för att kunna kombineras med arbete. Du möter erfarna lärare som forskat om hälsa, vård och samhälle och som brinner för frågor om en god sjukvård för alla - och en god arbetsmiljö för vårdens anställda. Samtidigt är det dina kunskaper som står i centrum, och syftet med kursen är att du som arbetar inom vården ska få möjlighet att reflektera kring hur olika maktrelationer påverkar individers och gruppers hälsa. Kursen ger dig möjlighet att analysera hur du, i din yrkesroll, kan beakta och söka häva effekten av kopplingen mellan samhällelig ojämlikhet och individuella patienters ohälsa. Dessutom behandlas frågor om sjukvårdens organisation och arbetsvillkor.  

 

https://www.genus.lu.se/utbildning/fristaende-kurser/grundniva/det-jamlika-vardmotet-75hp

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Genusvetenskap: Det jämlika vårdmötet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön