Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

GIS: Geografiska informationssystem - introduktion 1

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

GIS: Geografiska informationssystem - introduktion 1

Kursens syfte är att ge grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om begrepp och metoder för behandling och analys av geografiska data med geografiska informationssystem, (GIS), samt en introduktion till kartografi och geodesi.

Kursen ger en bred teoretisk grund till vidare arbete med digitala geografiska data. Förståelse för representation och analys av rumsliga element poängteras. Kursen belyser också generella geografiska problemställningar inom miljö och samhälle genom praktiska GIS-tillämpningar. Dessa behandlar såväl svenska som internationell förhållanden och varierar i skala från det lokala till det regionala. De moment inom GIS-tekniken som på detta sätt behandlas omfattar grundläggande kartografi, inklusive projektioner och referenssystem, geografiska data i digital form (kartor, bilder och tabeller), grundläggande analys av geografiska data i vektorform samt kartografisk och grafisk presentation av digitalt kartmaterial. Särskild tonvikt läggs på kartografisk presentation av digitala geografiska data.

Kursens upplägg

Kursen är nätdistribuerad och ges via internet utan tidssynkrona komponenter. Det innebär att du tillgodogör dig kursmaterialet när det passar dig bäst. Kursen är flexibelt utformad vilket möjliggör att du kan välja mellan att genomföra den med 100 % och 50 % studietakt. Kursen är uppdelad i tematiska moduler som täcker de uppsatta lärandemålen. De teoretiska avsnitten utgörs av inspelade videoföreläsningar och textmaterial som distribueras via en digital lärplattform. Varje teoretiskt avsnitt innehåller teoretiska och praktiska inlämningsuppgifter där du visar på din förståelse och tränar dina färdigheter. Samtliga inlämningsuppgifter är obligatoriska.  

https://www.nateko.lu.se/sv/utbildning/kurser-grundlaggande/geografiska-informationssystem-introduktion-1

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights