Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Governance and Conflict in the Middle East

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Governance and Conflict in the Middle East

Kursen börjar med att utforska den historiska bakgrunden till den israelisk-palestinska konflikten, med utgångspunkt från den serie av händelser som ledde till skapandet av staten Israel.

I kursen ägnas särskild uppmärksamhet åt att studera konfliktens utveckling under 1900-talet ur ett inhemskt, regionalt såväl som internationellt perspektiv. Olika israeliska och palestinska rörelsers inverkan på konflikten kommer att studeras liksom det pågående engagemanget från regionala och internationella statliga och icke-statliga aktörer. Kursen avslutas med en analys av konflikten under 2000-talet där man studerar vilka fredsförslag som har lagts fram och utvärderar deras förtjänster. Kursen är organiserad enligt nyckelhändelser, teman samt fallstudier.

https://www.sol.lu.se/utbildning/kurser/mellanosternstudier

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights