Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Grekisk litteraturhistoria från antiken till tidig bysantinsk tid

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Grekisk litteraturhistoria från antiken till tidig bysantinsk tid

På denna kurs kommer du att läsa grekisk litteratur från antik till tidig bysantinsk tid, med utgångspunkt i skillnaden mellan mythos och logos, mellan den mytologiska berättelsen och den ordnade (retoriska/filosofiska) framställningen. Alla antika och medeltida texter läses i (engelsk) översättning.

Vi kommer att läsa ett urval av texter av viktiga grekiska författare - Sapfo, Homeros, Sofokles, Euripides, Herodotos, Platon, Lukianos, Plutarchos, Plotinos, och många flera. I analyserna av texterna kommer vi att jämföra antika och moderna analysteorier och undersöka den historiska kontinuiteten i bruket av exempelvis antik retorisk teori.   

Kursen är obligatorisk inom masterprogrammet i språk och språkvetenskap med grekisk inriktning. Den kan även läsas som en fristående kurs. Den kan normalt ingå i en generell examen på såväl grundnivå som avancerad nivå. Kursen kan dessutom efter särskilt beslut ingå i viss yrkesexamen.

https://www.sol.lu.se/kurs/GREM15

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

90 högskolepoäng inom språk- eller litteraturvetenskap, eller motsvarande kunskaper.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights