Handelsrätt: Compliance och risk i affärslivet

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Handelsrätt: Compliance och risk i affärslivet

Vill du bli en compliance-officer eller kanske helt enkelt en framgångsrik företagare? En nyckel till framgång i det moderna affärslivet handlar om att minimera risker för att drabbas av olika slags sanktioner eller skadestånd. Det gäller för finans- och försäkringsbranscherna, men i stor, och ökande, utsträckning även för företag och andra organisationer i allmänhet. Detta är kursen för dig som vill lära dig mer om compliance-verksamhet och riskhantering i affärslivet!

Kursen ger dig en överblick över och fördjupad kunskap i viktiga delar av de regler som antingen står i fokus för eller reglerar arbetet med compliance-frågor. Kursen består av två delar som vardera omfattar 7,5 hp. Den första delen bedrivs genom föreläsningar och seminarier. Syftet är att ge dig övergripande kunskap om centrala delar av det svenska, EU-rättsliga och internationella regelverk som är av relevans för compliance-området. Det innebär bl.a. att du kommer att lära dig om hållbarhet, penningtvätt, mutbrottslighet, tillbörlig aktsamhet inom värdekedjor, redovisning, revision och myndighetstillsyn. Den andra delen är praktiskt orienterad och består dels av fallstudier (cases) av misslyckad compliance (dvs. företagsskandaler), dels av en individuell skrivuppgift där du själv har möjlighet att specialisera dig.  

Förkunskaper

HARA40/HARA50 Juridisk översiktskurs samt ytterligare 15 hp handelsrätt.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Handelsrätt: Compliance och risk i affärslivet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön