Hebreiska: Nybörjarkurs I

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Hebreiska: Nybörjarkurs I

När du studerar modern hebreiska får du lära dig det idag talade och skrivna språket, (ivrit), som är ett av staten Israels officiella språk.

Vad innehåller kursen?

Kursen behandlar övergripande hebreiska språkets historiska utveckling i samband med att du börjar lära dig de hebreiska skrifttecknen, alef-beit, i kursiv stil och i uttal. Med bara några få ord kommer du att kunna säga och skriva dina första meningar på hebreiska. Med hjälp av enklare texter får du lära dig att analysera grundläggande grammatiska fenomen. Dessa får du även tillämpa i översättnings- och konversationsövningar. Utöver den vanliga läsningen kommer vi att se och översätta filmsekvenser och lyssna och översätta  hebreiska sånger. Mot slutet av terminen kommer du att lära dig hur du slår upp hebreiska verb i en ordbok samt hålla en presentation på hebreiska om dig själv, som passar in på ett autentiskt sammanhang. 

Hur är kursen utformad?

Kursen ges på halvfart och du förväntas lägga ca 20 timmar i veckan på studier, fördelat på lärarledd undervisning och självstudier. Kursen startar varje hösttermin. Höstterminen 2024 är kursen campusförlagd och erbjuds ej på distans.

Vem vänder sig kursen till?

Kunskaper i modern hebreiska kan vara av värde för dig som vill arbeta med media och kommunikation. Andra viktiga yrkesområden är handel, turism, arbete för internationella organisationer, medling och fredsarbete, museer och kulturarv, skönlitterär och facköversättning, kyrkligt arbete, religiös dialog och utrikespolitisk analys. Kurserna i modern hebreiska kan kombineras med till exempel kurser i judaistik och jiddisch, andra semitiska språk som till exempel arabiska eller inom ämnet Mellanösternstudier och Öst-och Centraleuropakunskap.

Vad kan jag göra efter studierna?

Om du vill läsa mer hebreiska kan du efter denna kurs söka till Nybörjarkurs II. Studieämnet Hebreiska kan läsas som fristående kurser på nybörjarnivå och kan utgöra sidoämne i examen på grundnivå (t.ex. Filosofie kandidatexamen 180 hp).

https://www.sol.lu.se/kurs/HEBA10

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hebreiska: Nybörjarkurs I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön