Hur blev det så här? Den franska skriftbildens historia

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Hur blev det så här? Den franska skriftbildens historia

Kursen vänder sig till studerande i franska som intresserar sig för det franska språkets utveckling och som vill fördjupa sig i studiet av skriftbilden och förstå en del av de svårigheter som alla som behöver lära sig att stava på franska ställs inför - ur ett historiskt perspektiv. Debatten om hur franska ord bör stavas, och varför, har pågått i hundratals år, och den är inte över.

Kursen tar avstamp i den medeltida franskan, där det inte fanns några stavningsregler, och följer genom seklerna den offentliga debatt som utmynnar i framväxandet av ett normativt språkbruk, såväl avseende grammatik som stavning. Inom ramen för kursen diskuteras ett antal texter från olika perioder. Kursen avslutas med ett fördjupningsarbete där studenten utför en analys av den franska skriftbilden i ett självvalt material, vilket kan röra alltifrån medeltida texter till samtidens sms-språk. Infallsvinkeln väljs av den studerande i samråd med läraren.

https://www.sol.lu.se/franska/kurser/

Förkunskaper

Grundläggande samt Franska: Grundkurs (FRAA11) eller motsvarande kunskaper.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hur blev det så här? Den franska skriftbildens historia

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön