Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Introduktion till filmvetenskap

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Introduktion till filmvetenskap

Kursen presenterar de grundläggande filmvetenskapliga begrepp och teorier som behövs för att förstå och kunna analysera film och andra audiovisuella medier, såsom TV, online-video och digitala spel.

Introduktion till filmvetenskap

Kursen vänder sig till dig som vill få en introduktion till filmvetenskap. Kanske du studerar ett annat ämne och vill bredda dina studier? Kanske arbetar du som lärare och vill föra in audiovisuell analys i din undervisning? Eller kanske är du helt enkelt intresserad av och uppmärksam på alla rörliga bilder som omger oss?

Kursens fokusområde

Under kursen ägnas stort utrymme åt filmens form/berättande och de stilistiska uttrycksmedel som filmskapare har till sitt förfogande, men kursen ger även en introduktion till filmens industriella, historiska och kulturella sammanhang.

Undervisningsform och struktur

Kursen ges på halvfart och består av 7,5 högskolepoäng. Det är en distanskurs och kräver självstudier i stor utsträckning. Seminarier sker via ZOOM och lärplattformen CANVAS används som informations- och kommunikationskanal i kursen.

https://www.sol.lu.se/kurs/FIVI11

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights