Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Jiddisch: Nybörjarkurs I

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Jiddisch: Nybörjarkurs I

Lär dig jiddisch och ta del av ett rikt kulturarv!

Jiddisch är ett av Sveriges nationella minoritetsspråk och Lunds universitet är det enda universitet i Skandinavien som erbjuder undervisning och bedriver forskning i jiddisch. Kunskaper i jiddisch är värdefulla för dig som vill tränga in i jiddischkulturen, arbeta med språkförståelse och/eller bedriva forskning i den uppsjö av skrifter och primärmaterial som aldrig hunnit bearbetats eller översättas. Som lärare har du dessutom möjlighet att kvalificera dig till att undervisa i jiddisch som valfritt arvspråk i grundskolan.

Kursen är den första av våra två kurser på nybörjarnivå och bygger på ett studium av enklare dialoger och texter på jiddisch med elementär vokabulär och grundläggande grammatiska strukturer. Särskild vikt läggs vid den kommunikativa färdigheten. Du får börja lära dig tala och skriva språket, öva på hörförståelse och göra översättningsövningar mellan jiddisch  och svenska/engelska.

https://www.sol.lu.se/kurs/YIDD10

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights