Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Judiska kulturella reaktioner på förintelsen

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Judiska kulturella reaktioner på förintelsen

I den här kursen får du lära dig om hur minnet av förintelsen har bevarats och bearbetats inom judisk kultur i olika delar av världen.

Inom ramen för kursen ges en översikt över huvuddragen i det judiska minnet av förintelsen med huvudfokus på detta minnes kulturella uttryck i Europa (Västeuropa,Centraleuropa och f.d. Sovjetunionen), USA och Israel. Ur det här perspektivet belyses bl.a. viktiga processer under vilka några av de främsta nazistiska krigsförbrytare ställdes inför rätta, viktiga historiekulturella produkter som filmer, böcker, museer och minnesmärken samt minnet bland de yngre generationer, de överlevandes barn och barnbarn som inte omedelbart drabbades av förintelsen men som växte upp i stark påverkan av det här traumat.

https://www.sol.lu.se/kurs/YIDC03/

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights