Kemi: Läkemedelskemi

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Kemi: Läkemedelskemi

Är du intresserad av att lära dig mer om läkemedelsutveckling och design ur ett molekylärt perspektiv och samtidigt lära dig mer om organsik kemi och biokemi? Ta möjligheten att fördjupa dig i principerna för design och utveckling av läkemedelsmolekyler, samtidigt som du tränas på att analysera organiska molekyler som potentiella läkemedelskandidater.

KEMM20. Kemisten har en viktig roll i att hantera de stora utmaningar vi står inför när det kommer till produktion av nya effektiva läkemedel för att bekämpa dagens och morgondagens sjukdomar.   Den här kursen vänder sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om läkemedelsutveckling och design ur ett molekylärt perspektiv.  Under kursen diskuteras de vanligaste målmolekylerna för läkemedelsupptäckt och du lär dig principerna för design och utveckling av läkemedelsmolekyler, de vanligaste läkemedelssubstanserna och deras användningsområden samt vanliga tillvägagångssätt för läkemedelsupptäckt och utveckling. Du får även färdigheter att analysera olika molekylära strukturer som potentiella läkemedelskandidater.

Kursens innehåll

Under kursen diskuterar du de vanligaste målmolekylerna för läkemedelsutveckling, generella farmakokinetiska och farmakodynamiska principer samt strategier för utveckling och upptäckt av läkemedel.

Du får bland annat lära dig principer för design och utveckling av läkemedelsmolekyler, de vanligaste läkemedelssubstanserna och dess användningsområden samt vanliga strategier för läkemedelsupptäckt och utveckling. Du får även färdigheter i att bland annat analysera molekylstrukturers potential som läkemedelskandidater.

Kursen innehåller föreläsningar och övningar och examineras i form av en skriftlig tentamen vid kursens slut.

 

https://www.kemi.lu.se/utbildning/kurser/avancerad-niva

Förkunskaper

Grundläggande behörighet, Engelska 6 samt 90 hp avklarade naturvetenskapliga kurser inklusive godkända kurser motsvarande KEMA20 Allmän kemi 15 hp, KEMA01 Organisk kemi - grundkurs 7,5 hp, KEMA03 Biokemi - grundkurs 7,5 hp samt KEMB09 Fysikalisk kemi - grundkurs 15 hp

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kemi: Läkemedelskemi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön