Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Konsthistoria och visuella studier: Privata och offentliga rum

Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Konsthistoria och visuella studier: Privata och offentliga rum

Kursen är inriktad mot arkitektur- och designhistoria och ger en överblick över komplexiteten hos vår byggda livsmiljö och de många olika funktioner - praktiska, sociala, historiska, kommersiella - som samverkar i den.

Kursen ger en grundläggande repertoar av tolkningsmöjligheter för att ta sig an dessa livsmiljöer - privata bostäder, offentliga platser i staden och offentliga rum såsom varuhus, kyrkor, skolor och museer. 

Studierna bedrivs tematiskt, ordnade kring olika typer av rum med ett brett spektrum av exempel som tar upp historiska, sociala, funktionella, materiella och estetiska aspekter på dessa olika rum. Kursen använder sig av exempel ur ett regionalt/lokalt material som delvis undersöks genom fältstudier i närområdet.

Målet med kursen är att kunna tala och skriva om platser, rum och objekt som man ställs inför, och att beskriva, analysera och tolka dem, liksom att söka vidare information om sådana offentliga och privata rum.

https://www.kultur.lu.se/kurs/KOVA16

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Historia 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights