Krisens estetik: Hälsa och välbefinnande

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
3 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Krisens estetik: Hälsa och välbefinnande

Skildringar av hälsa och välbefinnande i film - ofta gripande, aktuella och provocerande - erbjuder en unik möjlighet att förstå och diskutera hur vi som individer reagerar i en krissituation och hur kultur och samhälle hanterar olika kriser i hälsa och välbefinnande.

Innehåll

Filmerna och de frågor de väcker diskuteras tvärvetenskapligt med föreläsare från Filmvetenskap och från de Juridiska, Medicinska och Konstnärliga fakulteterna. Det unika i kursen är att se hur olika discipliners synsett kompletterar och berikar varandra - hur olika synsett är nödvändiga för en nyanserad förståelse för hur hälsa och välbefinnande framställs inom film och medier, hur dessa skildringar berör både individ och samhälle.

Kursupplägg

Krisens estetik: Hälsa och välbefinnande riktar sig till alla som vill fördjupa sina kunskaper om frågor som rör film, kultur och samhälle, men särskilt till dig som i ditt yrkesliv eller i andra sammanhang har ett specifikt intresse för kriser i hälsa och välbefinnande. Kursen ges i november och december, på kvartsfart/distans, med föreläsningar/seminarier, vanligtvis sen eftermiddag och undervisningsspråket är engelska. 

https://www.sol.lu.se/kurs/TVXA11/

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Krisens estetik: Hälsa och välbefinnande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön