La France Afrique - Det franska Afrika

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

La France Afrique - Det franska Afrika

Kursen vänder sig till studerande i franska eller i andra ämnen, som är intresserade av att få kunskaper om det fransktalande Afrika och på franska kunna diskutera frågor kring Frankrikes relationer med sina forna afrikanska kolonier.

Inom ramen för kursen diskuteras Frankrike och de fransktalande afrikanska länderna utifrån deras gemensamma historia, och utifrån politiska, ekonomiska, kulturella, och sociolingvistiska aspekter. Betoningen ligger på den samtida utvecklingen av dessa länder och de kvarstående relationer mellan dem och Frankrike (som kallas la Françafrique), samt hur dessa länder är organiserade i Frankofonin.

Tidnings-och tidskriftstexter samt TV-och internetbaserade program och dokument som behandlar det nutida fransktalande Afrika och la Françafrique ingår i undervisningen.

Med utgångspunkt i detta material tränas också den muntliga språkfärdigheten genom diskussioner och muntliga framställningar på franska.

https://www.sol.lu.se/kurs/FRAB12

Förkunskaper

Grundläggande samt Franska, Grundkurs, FRAA01, eller motsvarande kunskaper.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för La France Afrique - Det franska Afrika

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön