Mänskliga rättigheter i den globaliserade världen: Aktörer, indikatorer och institutioner

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Mänskliga rättigheter i den globaliserade världen: Aktörer, indikatorer och institutioner

På kursen studerar vi mänskliga rättigheter i ett globalt perspektiv med fokus på rättighetsaktörer, rättighetsindikatorer och rättighetsinstitutioner.

Vi kommer att arbeta ur ett globalt perspektiv och beakta hur en ökad global sammankoppling gällande politik, ekonomi, reglering, miljö, konflikter, migration och aktivism påverkar förståelsen av och arbetet med mänskliga rättigheter inte bara internationellt utan även på nationell och lokal nivå. Vi tittar på aktörer som innehar rättigheter eller har en skyldighet att realisera rättigheter. Kursen uppmärksammar bland annat hur globala och politiska förändringar påverkar vilka som uppfattas som rättighetsaktörer och institutioner. Kursen stimulerar till kritiska perspektiv och reflektion kring konsekvenser av att inta olika positioner genom studier av aktuell litteratur från olika rättighetsrelevanta forskningsfält samt studier och bedömning av faktiska fall.

https://www.mrs.lu.se/en/course/MRSM12

Förkunskaper

Examen på grundnivå i ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne med examensarbete med inriktning på mänskliga rättigheter. Engelska 6/Engelska B.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Mänskliga rättigheter i den globaliserade världen: Aktörer, indikatorer och institutioner

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön