Masterprogram i samhällsgeografi

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Masterprogram i samhällsgeografi

Masterprogrammet i samhällsgeografi är en tvåårig internationell utbildning som är inriktad på kulturella, ekonomiska, samhälleliga och politiska aspekter av mänsklig verksamhet från specifikt geografiska perspektiv.

Varför uppstår geografiska skillnader mellan människor, bostadsområden, städer, regioner och länder? Hur påverkas företag och industrier, människor och platser av globaliserings- och lokaliseringsprocesser? Vad orsakar geografiska förändringar och är förändringarna som uppstår socialt och miljömässigt rättvisa? Vad kan stater, företag, frivilligorganisationer, aktivister och andra aktörer på alla nivåer göra för att ta itu med dagens stora utmaningar? Det är frågor som dessa som samhällsgeografer försöker besvara.

Utbildningen har sin utgångspunkt i den internationellt uppmärksammade forskning som bedrivs av personalen vid institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi. Kurserna ger en introduktion till områdets teoretiska grundvalar och forskningsfronter och förbereder studenterna för att utveckla och genomföra avancerad forskning i ett examensarbete. Genom studiebesök, laborationer, praktik, gästföreläsningar och forskningsuppgifter kopplas teori ihop med praktik.

Utbildningen förbereder studenterna för många olika yrken inom offentlig och privat sektor samt icke-statliga organisationer. De många valmöjligheterna under programmets andra år gör att studenterna kan skräddarsy utbildningen för ett specifikt yrkesval.  Denna flexibilitet och institutionens främjande av kritisk och självständig forskning gör utbildningen även till en utmärkt utgångspunkt för fortsatt forskningsarbete eller helt enkelt studier av ett kulturgeografiskt ämne som intresserar dig.

Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi är en modern och framgångsrik forskningsinstitution som fick utmärkta vitsord i universitetets interna forskningsutvärdering (RQ08). Sett till såväl forskning som undervisning hör institutionen till universitetets högst rankade verksamheter och bedriver åtskilliga relevanta nationella och internationella forskningsprojekt och utbildningar.

Mer om utbildningen och hur du söker hittar du på: https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SASGE

Förkunskaper

För tillträde till programmet krävs motsvarande en svensk kandidatexamen med huvudområde samhällsgeografi (inkluderande minst 90 hp i samhällsgeografi) eller motsvarande. Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i samhällsgeografi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön