Masterprogram i socialantropologi

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Masterprogram i socialantropologi

Masterprogrammet i socialantropologi förenar djup med bredd i synen på samhällsgemenskaper och kulturförståelse. Programmet ger dig en vetenskaplig fördjupning, som är grundläggande för dig som vill fortsätta med en forskarutbildning, men som också är av stort värde för till exempel kvalificerade utrednings- och handläggartjänster inom olika organisationer eller verksamheter på olika nivåer.

  • Observera att programmet ges på engelska.
  • Sök till programmet under perioden oktober - januari.
  • Programmet startar varje hösttermin.

All information på vår engelska webbplats

Fullständig information om programmet samt ansökningsinstruktioner hittar du på Lunds universitets engelska webbplats: lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SASAN

Kort information om programmet på svenska

OBSERVERA: ansökningsinstruktionerna på denna svenska sida är inte kompletta.

Se Lunds universitets engelska webbplats för rätt ansökningsinstruktioner.

Masterprogrammet i socialantropologi ger dig som student möjlighet att få en filosofie masterexamen med stark forskningsanknytning. I programmet förenas djup ämneskunskap med breddande perspektiv och omvärldsanknytning. Programmet vidgar de teoretiska perspektiven och ger dig vidare kunskaper i kvalitativ metod, färdigheter för ett arbetsliv i förändring och förmåga att bidra till utveckling av samhälle och arbetsliv. Programmet hjälper dig att utveckla egen expertis för avancerade yrkesuppgifter inom området eller för forskarstudier i socialantropologi.

Förkunskaper

För tillträde till programmet krävs motsvarande en svensk kandidatexamen med huvudområde socialantropologi (inkluderande minst 90 hp i socialantropologi) eller motsvarande.  Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i socialantropologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön