Masterprogram i statsvetenskap

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Masterprogram i statsvetenskap

Masterprogrammet i statsvetenskap erbjuder dig en möjlighet till fördjupning inom statsvetenskap som förberedelse för yrkesliv eller forskarutbildning.

I programmet förenas djup ämneskunskap med breddande perspektiv och omvärldsanknytning. Dels sker en fördjupning i ett vetenskapligt förhållningssätt som är grundläggande för dig som vill fortsätta med en forskarutbildning, men också av stort värde för till exempel kvalificerade utrednings- och handläggartjänster inom organisationer eller verksamheter på olika nivåer. Dels ger programmet dig kunskap och färdigheter för ett arbetsliv i förändring och förmåga att bidra till utveckling av samhälle och arbetsliv.

Du kan redan under programmets gång välja att göra praktik. Under praktiken kommer du att få möjlighet att testa dina kunskaper ute i arbetslivet. Praktiken pågår under en termin och du väljer själv vilken arbetsplats du vill vara på.

Som student kan du delvis själv välja profil baserat på ett utbud av kurser inom några av statsvetenskapens kärnområden såsom frågor om makt, politiska normer, institutionsbyggande, styrning och samarbete på olika nivåer från det lokala till det internationella.

Ämnets bredd möjliggör fokus på en mängd teman från internationella förhandlingar till lokal demokratiutveckling. Genomgående läggs stor vikt vid självständig analysförmåga som ger färdigheter för framtida yrkesverksamhet.

Förkunskaper

För tillträde till programmet krävs kandidatexamen med 1-90 högskolepoäng i statsvetenskap eller motsvarande, eller kandidatexamen med 1-90 högskolepoäng i freds- och konfliktvetenskap. Utöver detta krävs för behörighet till programmet att studenten erhållit betyget godkänt i Engelska 6/B och Svenska 3/B eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i statsvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön