Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Medicinsk vetenskap: Aktivitetsbalans

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Medicinsk vetenskap: Aktivitetsbalans

Vill du veta mer om aktivitetsbalans och vad som kan påverka den? Aktivitetsbalans är väsentligt för att främja hälsa för alla människor och är även ett växande forskningsområde. Under kursen får du god kunskap om ämnet som kan användas för vidare forskning eller i praktisk tillämpning på din arbetsplats.

Kursens innehåll

I denna kurs får du en fördjupad förståelse för vad aktivitetsbalans är utifrån olika forskningsperspektiv och teorier om aktivitetsbalans vid hälsa, ohälsa och sjukdom. Vidare kommer kursen att ge dig fördjupad förståelse för möjligheter och hinder för aktivitetsbalans utifrån person, miljö och aktivitet. Du kommer också att  fördjupa dina kunskaper gällande aktivitetsbalans ur ett genus- och livsloppsperspektiv,  olika gruppers upplevelse av aktivitetsbalans samt hur aktivitetsbalans kan mätas med olika beprövade instrument.

Kursen ges som en halvfartskurs och pågår under tio veckor. Kursen genomförs i form av föreläsningar, seminarier, grupparbete, rapportskrivande och självstudier. Kursen är internetbaserad men har ett fåtal fysiska träffar.

Kursen riktar sig till dig som är legitimerad arbetsterapeut och önskar fördjupa dina kunskaper i aktivitetsbalans och/eller planerar för en magister- eller masterexamen i medicinsk vetenskap.

Efter kursen

Den kunskap som du tillägnar dig under kursen kan du till exempel använda när du arbetar som arbetsterapeut, i din magister- eller masteruppsats eller i forskning för att bidra till att förbättra människors aktivitetsbalans och hälsa.

https://canvas.education.lu.se/courses/26285

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Kandidatexamen i arbetsterapi (180 högskolepoäng, varav 90 i huvudämnet).
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights