Miljövetenskap: Miljö- och hälsoskydd - livsmedelssäkerhet
Kursen innehåller övergripande föreläsningar om livsmedel och identifiering av risker vid hantering av livsmedel. Den ger också en överblick av de myndigheter och den lagstiftning som berör livsmedelssäkerhet. Det ingår allmän mikrobiologi med fokus på de livsmedelsburna mikroorganismer och praktiskt laboratoriearbete.
Praktiska övningar med autentiska analysresultat och exempel från fallstudier ingår i undervisningen för att förbereda studenterna för sin framtida yrkesutövning.
Kursen förbereder för arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör.
https://www.cec.lu.se/sv/utbildning/grund-och-avancerad-utbildning/kurser/livsmedelssakerhet-15hp
Kommande starter
Förkunskaper
Lunds universitet
Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...