Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Miljövetenskap: Miljövetenskaplig forskningsmetodik

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Miljövetenskap: Miljövetenskaplig forskningsmetodik

På denna kurs får du träna dig i centrala metoder inom miljövetenskap. Du får också en fördjupad kunskap om vad som särskiljer miljövetenskapen från andra naturvetenskapliga ämnen. Du lär dig om projektledning och får träna på att utveckla ett forskningsprojekt med speciellt fokus på utformande av syfte och frågeställningar i relation till vald metod.

Kursens övergripande mål är att studenten skall tillägna sig kunskaper och färdigheter för att bedriva miljövetenskaplig forskning.

Kursen ger en bred förståelse för utvecklingen av forskning ur ett vetenskapsteoretiskt perspektiv. Den behandlar kvalititiva och kvantitativa metoder som används inom miljövetenskaplig forskning och reflekterar kring vilka resultat och slutsatser som kan dras från respektive forskningsmetodik.

Kursen består av två delkurser, en teoretisk och en tillämpad. Den teoretiska delkursen fokuserar på vetenskapsteori, forskningsetik, skillnader och likheter mellan kvalitativ och kvantitativ forskning samt ger en översikt av olika metoder och analysverktyg som vanligen används inom miljövetenskap. Den tillämpade delkursen ger möjlighet att använda den teoretiska kunskapen i utvecklandet av en forskningsplan, samt testning och utveckling av relevanta metoder
inklusive datahantering och analys. I detta praktiska arbete ingår även projektledning samt vetenskapligt och populärvetenskapligt skrivande och kommunikation.

https://www.cec.lu.se/sv/utbildning/kurser-och-program-i-miljovetenskap/kurser/miljovetenskaplig-forskningsmetodik-mven03

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Lund
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 60 hp miljövetenskapliga eller naturvetenskapliga studier inkluderande kunskaper motsvarande MVEA10 Miljövetenskaplig grundkurs, 15hp samt minst 7.5 hp Miljörätt (exempelvis MVEC18 Miljörätt för miljövetare, 15 hp).
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights