Modersmålsundervisning och studiehandledning

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
60 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Modersmålsundervisning och studiehandledning

Kursen vänder sig framför allt till dig som vill arbeta som eller redan arbetar som modersmålslärare och studiehandledare i skolan, men kan även vara intressant för lärare och andra yrkeskategorier som har mycket kontakt med flerspråkiga elever.

Utbildningen ges på distans med stöd av den nätbaserad lärplattformen Canvas och videokonferensverktyget Zoom. Kursen startar varje termin på halvtid och på höstterminen på heltid. 

Alla som deltar i kursen behöver tillgång till en dator (alternativt pekplatta) med fungerande webbkamera och kommunikationsmöjligheter, samt ha headset och kunna sitta ostört vid deltagande i lektioner. Alla delkurser har tidsbundna föreläsningar och seminarier förlagda mest på dagtid, men även sen eftermiddag och kväll ibland, via Zoom. 

Kursen vänder sig till dig som redan arbetar som modersmålslärare och studiehandledare, samt till dig som vill bli modersmålslärare och studiehandledare i svenska skolan och kan även vara intressant för lärare och andra yrkeskategorier som har mycket kontakt med flerspråkiga elever. Syftet med kursen är att ge teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter i modersmålsundervisning och studiehandledning.

Du som saknar formell behörighet till högskoleutbildning kan i vissa fall, vid ordinarie ansökningsperiod, ej vid sen anmälan, ansöka om prövning av reell kompetens: https://www.lu.se/studera/anmalan-och-antagning/behorighet/behorig-genom-reell-kompetens/ansoka-om-reell-kompetens

Kursen i sig ger inte lärarlegitimation utan är i första hand en kompetensutveckling för dig som arbetar eller vill arbeta som modersmålslärare och studiehandledare och har ett tydligt syfte att stärka din professionella roll och förmåga att arbeta som lärare i modersmål och studiehandledning.

https://www.sol.lu.se/kurs/FLRA01

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Modersmålsundervisning och studiehandledning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön