Nygrekiska: Nybörjarkurs I

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Nygrekiska: Nybörjarkurs I

Nygrekiska är det universitetsämne som man studerar för att lära sig språket så som det talas i Grekland idag. Du behöver inte ha några förkunskaper för att börja studera nygrekiska hos oss.  

Nygrekiska är ett nybörjarspråk och för nybörjarkursen krävs inga förkunskaper i språket. Den första terminen ger dig i första hand grundläggande kunskaper i att skriva, tala och översätta till och från nygrekiska. Kursen ges som distanskurs med undervisning två kvällar i veckan.

Kursen är indelad i två delkurser:

Delkurs 1: Introduktion till modern grekiska, 7,5 hp

Delkurs 2: Skriftlig och muntlig språkfärdighet, 7,5 hp

I de båda delkurserna får du lära dig nygrekiskans grundläggande grammatiska regler och att översätta enkla meningar till och från nygrekiska. Du får en basvokabulär och tränar uttalet kontinuerligt. Enkla skrivövningar och muntliga övningar om vardagliga ämnen ingår. 

Vi har inom ämnet ofta föredrag och föreläsningar av inbjudna gäster. 

Om du vill lära dig mer nygrekiska efter kursens slut och även få kunskaper om grekisk historia, modern grekisk litteratur och dagens samhälle kan du fortsätta på kursen NYGB02.

Distanskurs - det här behöver du ha

Kursen ges på distans med stöd av den nätbaserade lärplattformen Canvas. Kursen innehåller regelbundna lektioner på Zoom. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, webbkamera och headset under hela kursperioden.

Kursen examineras med en digitalt övervakad tentamen på distans. Under tentan måste du se till att du har en stabil internetuppkoppling, webbkamera, mikrofon och högtalare (headset får inte användas vid examination). Du måste också ha tillgång till ytterligare en enhet med kamera och tillgång till zoom-appen (helst en mobiltelefon) samt en app för inskanning av dokument. Läs mer om hur det fungerar på vår hemsida: https://www.sol.lu.se/utbildning/zoomtentamen/

https://www.sol.lu.se/kurs/NYGB01

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Nygrekiska: Nybörjarkurs I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön