Psykologi: Att leda och följa i förändring

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Psykologi: Att leda och följa i förändring

Kursen vänder sig till dig som student och dig med arbetslivserfarenhet som vill jobba med din kompetensutveckling att bättre förstå och med ökad kapacitet jobba med ditt rolltagande i en organisatorisk komplexitet. Kursen ges på distans men innehåller obligatoriska digitala träffar som kräver aktiv närvaro.

Syftet med kursen är att du skall utveckla dina teoretiska kunskaper och din förmåga att arbeta i ett organisatoriskt sammanhang genom att: 

  1. utveckla din rollförståelse och rolltagande,
  2. utveckla dina färdigheter som ledare, följare och förändringsagent och
  3. hur du i dessa roller kan bidra till ledning, följarskap och utveckling av individer och grupper. 

Detta sker genom att aktivt undersöka och arbeta med den egna kursgruppen, både utifrån ett individuellt perspektiv på att ta och ge roll och ett systemiskt perspektiv som belyser hur rolltagande sker i interaktionen mellan medlemmarna i en organisation.

Kursens uppbyggnad

Kursen är upp­byggd i två delar. Den första är teoretiskt orienterad med en genomgång av teori med inriktning på ledarskap, medarbetarskap, systemiskt perspektiv och förändringsarbete. Stor vikt läggs vid att formulera kopplingar mellan individen och verksamheters krav på produktion och samordning.

Den andra delen är praktiskt orienterad och syftar till att du ska erhålla praktisk erfarenhet av hur organisation och individ samspelar i arbetslivet. Aktionsbaserade erfarenhetsövningar och fall-metodik är en central del av detta lärande. Övningar och reflektioner över erfarenheter utvecklar förståelsen av ledarskap och följarskap i ett systemiskt perspektiv samt hur det är möjligt att arbeta med förändringar inom ett system.

Kursen ges på halvfart och undervisningen sker på distans via digital plattform och består av föreläsningar, seminarier, erfarenhetsbaserad träning och arbete med fall. Mycket av pedagogiken bygger på närvaro och aktivt arbete för att integrera teori med praktik och egna erfarenheter. Räkna därför med sju till nio heldagar av obligatorisk schemalagd närvaro via digital plattform (ej fysisk närvaro). Förkunskapskrav är grundläggande behörighet.

Välkommen att läsa mer om kursen samt att söka den!

https://www.psy.lu.se/utbildning/dig-som-vill-studera-psykologi/att-studera-fristaende-kurser

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Psykologi: Att leda och följa i förändring

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön